Wednesday, February 15, 2012

Bokcoi Siram Daging

Bokcoi Siram Daging
Bahan:
  • 300 g bokcoi, bersihkan, potong-potong, rebus, tirskan
  • 200 g daging sapi cincang
  • 100 g paprika merah, potong dadu
  • 4 sdm minyak goreng

Bumbu:
  • 50 g bawang Bombay, potong korek api
  • 3 siung bawang putih, cincang
  • 2 sdm saus tiram
  • 1 sdm kecap asin
  • ¼ sdt garam halus
  • ½ sdt lada halus
  • 1 sdt gula pasir

Cara Membuat:
  • Panaskan minyak, tumis bawang Bombay dan bawang putih hingga harum.
  • Masukkan daging cincang, masak hingga daging berubah warna.
  • Tuang saus tiram, kecap asin, gula pasir, lada dan garam, aduk rata. Masukkan bokcoi, aduk dan masak hingga matang.
  • Angkat. Tuang ke dalam pinggan saji. Hidangkan hangat.
    Untuk 3 Porsi

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive